Den här härliga mackan med svamp är ytterligare en av Sandhäxans favoriter. En matig macka som är enkel att förbereda och lägga samman innan servering.
1 l blandad svamp (ostronskivling, kastanjechampinjon, trattkantarell)
1 l grönkål, strimlad
gul lök
2-3 gröna chilifrukter (piemintos de padron)
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 ädelostar (Kvibille mildädel)
rostad lök
smör
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela och stek svampen hårt i smör, smaka av med salt och peppar.
Stek grönkål, gul lök och grön chili i rikligt med smör, slå på vitt vin och låt reducera. Slå i grädden och låt reducera under omrörning till en härlig stuvning. Stuvningen skall vara lös men inte rinnig. Smaka av med salt och peppar.
Fördela svamp på fyra bröd och den stuvade grönkålen på ytterligare fyra. Fördela ädelost efter smak på toppen av samtliga 8 mackor och sätt in i ugnen tillsammans med de 4 resterande brödskivorna.
Ta ut samtliga mackor ur ugnen när osten smält.
Toppa mackorna med rostad lök och lägg samman en skiva med grönkålsstuvning och en med svamp med den ogarnerade skivan i mitten (den så kallade Big Mac-principen). Kläm ihop mackan och stek den som helhet i rikligt med smör.
Dela mackorna och servera tillsammans med grillchips och en kall öl.