Satayspett med sallad och jordnötsdressing

POPULÄRT
koket.se
Satayspett med sallad och jordnötsdressing
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Satayspett med sallad och jordnötsdressing

23 ingredienser

1 h

Chilimarinerad kycklinglårfilé grillas och serveras med sallad och jordnötsdressing.

Se Peter Norman laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglår, skurna i bitar
  • 12 grillspett, blötlagda

Honungsvatten

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl honung

marinad

  • 2 torkad guajillochili, i bitar
  • 3-5 piri piri
  • 1 cm färsk gurkmeja, skalad och skuren i bitar
  • 2 färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
  • 1 stjälk citrongräs, fint skuren
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 dl thailändsk ljus soja

Jordnötsdressing

  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 piri piri, finskurna
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • 3 msk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 5-8 msk vatten
  • 1 dl jordnötssmör

sallad

  • 2 krukor sallad, riven
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 knippe salladslök, fint skuren
  • 1 kruka koriander, plockad

Gör så här

Marinerad kyckling

  1. Mortla alla torra marinadingredienser till en slät röra och blanda samman med citronjuice och soja. Blanda marinaden med kycklingen och låt marinera i ca 20 min.
  2. Trä på spett och grilla i ca 15 min. Pensla på honungsvatten och grilla vidare i ca 5-10 min.

Sallad med jordnötsdressing

  1. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Tillsätt sallad, tomater, salladslök och koriander.