4 skivor fisk, odlad (t ex lax, kolja, uer, helgeflundra)
1 förp wasabi (grön pepparrot)
inlagd ingefära
japansk soja
Gör så här
Fisken skall vara skuren diagonalt emot fibrerna om det känn svårt fråga en fiskhandlare om denne kan skära fisken.
Sätt upp din arbetsstation. Skärbräda, vattenskål, skål med sushiris, wasabi.
Fukta sedan händerna i vatten, tag upp lite ris med högerhand om du är högerhänt annars tvärtom, krama riset bestämt men ej för hårt så att en oval bildas.
Tag sedan upp en skiva fisk med vänster hand samtidigt som du med höger pekfinger tar upp lite wasabi hellre för lite än för mycket.
Applicera wasabin på fisksidan med hjälp av pekfingret och tryck sedan på risovalen.
Vänd sedan nigirin i vänster hand så att fisk sidan är vänd uppåt. Tryck till fiskskivan med högerpek och långfinger.
Placera nigirin på vackert porslin och servera soya och ingefära till.