Len och krämig svampsoppa

Len och krämig svampsoppa ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Len och krämig svampsoppa

11 ingredienser

30 min

Den här soppan får en extra fyllig och nötig svampsmak om du använder shiitake-svamp, självklart kan du också använda champinjoner. Servera med ett vitlöksrostat bröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g svamp (shiitake el champinjoner)
  • 2-3 tsk smör
  • 1 l svampbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 timjankvist

Till servering:

  • bröd
  • ädelost, smulad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och svamp. Fräs alltsammans i smöret i en kastrull. Ta upp hälften av hacket och lägg åt sidan
  2. Häll på buljong, grädde och timjankvist och låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Häll upp, lägg på svamphacket och servera genast tillsammans med bröd med smulad ädelost och toppa gärna med några blad från en timjankvist.