Små svamptoasts

Små svamptoasts
Foto: Tv4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Små svamptoasts

13 ingredienser

15 m

Vad passar väl bättre än krispiga svamptoasts på hösten? Svampröran på dessa härliga mackorna är både krämig och smakrik!

Ingredienser

portioner
  • 1 ciabattabröd
  • 250 g kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 2 timjankvistar
  • salt (rikligt)
  • svartpeppar (rikligt)

Gör så här

  1. Skiva brödet i tunna skivor och ringla över olja. Rosta i ugnen på 175 grader tills de blir gyllene.
  2. Tvätta av svampen och finhacka löken.
  3. Stek svampen i en torr stekpanna tills all vätska dunstat bort. Tillsätt då lök och smör och låt koka ihop.
  4. Tillsätt sedam grädde, soja och senap samt citronsaften och låt snabbt koka ihop. Smaka av med salt och peppar
  5. Lägg svampröran på brödet och toppa med riven parmesan och timjan.