En mustig höstgryta som passar perfekt till både vardags och helg (och till matlådan). Glöm inte att välja kött med omsorg - ditt val av svensk fläskfilé gör skillnad.
Putsa fläskfilén fri från senor och skär i medaljonger 1-2 cm tjocka.
Salta och peppra fläskfilén och stek i smör i en het panna. Tillsätt timjankvistar och stek medaljongerna i omgångar så att köttet blir ordentligt stekt och får en fin yta. Lägg åt sidan.
Stek champinjonerna i smör i samma panna. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Lägg åt sidan.
Stek den skivade purjolöken mjuk i lite smör. Häll i grädde och crème fraîche i pannan. Tillsätt soya, kalvfond och dijonsenap. Låt koka ihop till en sås och tillsätt champinjonerna och fläskfilén. Koka ihop tills fläskfilén är helt genomstekt.
Toppa gärna grytan med lite färsk hackad persilja och servera med potatis, pasta eller en fräsch sallad!