Smördegspuffar

Smördegspuffar
Foto: Matilda Lindeblad
Astrid Nordin porträtt
Astrid Nordin porträtt

Smördegspuffar

Av: Astrid Nordin

Från: För gott!

7 ingredienser

25 min

Första gången jag lagade smördegspuffar var en varm sommarkväll på höga kusten. Det är ett starkt matminne. Smördegspuffar är sommar för mig!

Ingredienser

portioner
  • 2 dl crème fraîche
  • 50 g parmesanost, riven
  • svartpeppar
  • 1 förp smördeg (à ca 425 g)
  • 1 ägg
  • 1 rödlök
  • rom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg crème fraichen i en skål, rör ner parmesanen och smaka av med svartpeppar. Låt vila i kylen.
  3. Skär smördeg i mindre rektanglar (cirka 4 x 8 centimeter) och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Pensla smördegsrutorna med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
  5. Skala och finhacka rödlöken.
  6. Lägg en klick parmesankräm på varje smördegspuff och toppa med rödlök och rom.
  7. Servera som snittar, kanske till ett glas bubbel!