Smördegsvåfflor fyllda med färskost, blåbär och hallon

POPULÄRT
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt
Foto: Köket

Smördegsvåfflor fyllda med färskost, blåbär och hallon

3 ingredienser

30 m

Enklare än så här blir det inte att grädda våfflor! Hoppa smeten och gör våfflorna på smördeg istället. I det här receptet är smördegen fylld med färskost och BOB BARA BÄR & Frukt Blåbär/Hallon.

BOB Bara bär & frukt
Bob Bara bär sylt

BOB Bara bär & frukt

BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördegsplatta
  • 150 g färskost
  • 1 burk BOB BARA BÄR & Frukt Hallon/blåbär

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet och smörj båda sidor med lite smör.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så de täcker hela våffeljärnet.
  3. Bred ut ett tunt lager färskost och ett tunt lager BOB bara bär & frukt på hälften av smördegsplattorna. Var försiktig så det inte blir för mycket, då kommer fyllningen läcka ut i våffeljärnet.
  4. Lägg på resterande plattor som ett lock och nyp ihop kanterna. Lägg smördegen i våffeljärnet och grädda till gyllene våfflor.
  5. Servera med ännu lite mer färskost och BOB bara bär & frukt.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB cereal pancakes

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer