10 ingredienser
15 m
Enkel och snabblagad pastarätt med säkra kort som minitomater, vitlök och chili med en skvätt vitt vin om du vill lyxa till det.
Det här är min favoritpasta alla kategorier. Den är så jäkla god, enkel, snygg och billig. Jag försöker att alltid spara slattar med vin hemma, då blir den här rätten fantastisk. Var inte orolig över mängden vitlök, vi kommer steka den på låg värme tills den blir mjuk och mild. Men vill du ha mindre vitlök går det utmärkt. Det går lika bra med rött vin som vitt men då får pastan en lite annan färg. Det går att byta ut tomaterna mot vad du har hemma, tex zucchini, svamp, brysselkål, aubergine eller spenat. Tricket är också att vara generös med smöret samt att spara en kopp av pastavattnet. Gör det till en vana! Det stärkelserika vattnet gör den bästa pastasåsen./Siri
Tips!
För glutenfritt: Byt till bönpasta eller annan glutenfri pasta.
Laktosfritt: Byt ut smöret mot god olivolja eller laktosfritt smör.