Socca - kikärtspannkaka med fransk sallad och getostkräm

koket.se
Socca - kikärtspannkaka med fransk sallad och getostkräm
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Socca - kikärtspannkaka med fransk sallad och getostkräm

21 ingredienser

40 min

Socca är en fransk pannkaka gjord på kikärtsmjöl, helt fri gluten, ägg och och mjölk. Matig och ljuvligt god blir den tillsammans med en sötsalt getoskräm och vinägrettdressad grönsallad. Vegetarisk vardagsmiddag på franska!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Soccasmet

  • 5 dl kikärtsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Getostkräm

  • 200 g getost
  • 2 msk yoghurt
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

dressing

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk citron, saften
  • 1 msk dijonsenap

Fransk sallad

  • 2 gemsallad
  • 65 g rucolasallad
  • 1 endive
  • 65 g babyspenat
  • färsk timjan, till servering

Gör så här

  1. Blanda ihop soccasmeten i en bunke. Låt den stå minst 15 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till getostkrämen och låt stå kallt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryt salladen i mindre bitar. Skiva endiverna och blanda ihop alla gröna blad i en stor skål
  5. Häll olja i en stekpanna och grädda soccan som lite tjockare pannkakor. Låt pannkakorna grädda ordentligt innan du vänder på dem.
  6. Servera pannkakorna med getostkäm, hackad timjan och grönsalladen med vinägretten.