Whitie med jordgubbsganache

POPULÄRT
Whitie med jordgubbsganache
Foto: Pål Allan
Heléne Johansson
Heléne Johansson

Whitie med jordgubbsganache

Av: Heléne Johansson

Från: Sötebröd från Brunkebergs bageri

11 ingredienser

Baka kakan i en långpanna som är 30 x 20 cm. Receptet är hämtat ur boken Sötebröd från Brunkebergs bageri.

Se fler recept ur

Sötebröd från Brunkebergs bageri

Ingredienser

Whitie

  • 225 g smör
  • 175 g vit bakchoklad, hackad (av god kvalitet)
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 350 g strösocker
  • 200 g vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 150 g hela nötter (hasselnöt, valnöt och/eller pecannöt)

Jordgubbsganache

  • 25 g vispgrädde
  • 25 g jordgubbspuré (100 g jordgubbar) mosade och passerade
  • 150 g vit bakchoklad, hackad (av god kvalitet)

Gör så här

Whitie

  1. Smält smöret och blanda i chokladen. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa äggen, äggulorna och sockret pösigt och vitt.
  3. Blanda mjölet med saltet och rör ner det försiktigt så att du får en jämn smet.
  4. Tillsätt choklad i smeten under omrörning. Vänd till sist ner nötterna.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en form och smöra papperet och formens kanter.
  6. Häll i smeten.
  7. Grädda kakan i 180 graders ugnsvärme i 20 minuter. Låt svalna i formen.

Jordgubbsganache

  1. Koka upp grädden och jordgubbspurén och rör ner chokladen till ganachen.
  2. Rör tills chokladkrämen är blank och slät.
  3. Vänd kakan med botten upp och bred jordgubbsganachen över kakan.
  4. Låt kallna innan du skär kakan i bitar.