Sparris Cordon bleu

koket.se
Sparris Cordon bleu2
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Sparris Cordon bleu

9 ingredienser

30 m

Sparris inlindad i skinka och ost blir riktigt gott tillsammans med en fräsch sparrisolja.

Se Norbert Lang laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sparris

  • vit sparris, kokt
  • skinka, kokt (stora skivor)
  • skiva ost (t.ex. Schweizerost eller Emmentaler)
  • vetemjöl (till panering)
  • ägg (till panering)
  • pankoströbröd (till panering)
  • smör (till stekning)

Sparrisolja

  • 300-400 g sparrisskal
  • 4 dl neutral olja (t.ex. solrosolja, majsolja eller rapsolja)

Gör så här

Sparris

  1. Koka sparrisen al dente.
  2. Rulla in varje sparris i en skiva skinka och i en skiva ost.
  3. Panera rullarna först i mjöl, sen i ett uppvispat ägg och sist i pankoströbröd.
  4. Stek rullarna gyllenbruna i smör.

Sparrisolja

  1. Temperera sparriskalen till 80 grader i en gryta på spisen med naturell olja. Oljan ska täcka sparrisskalen.
  2. Låt sedan oljan svalna innan du sila av den.

Servering

  1. Servera sparrisen med oljan.

Av sparrisoljan kan du göra en sparrisoljevinegrette med champagnevinäger, flytande honung, schalottenlök, fransk senap, salt och vitpeppar från kvarn. Eller gör en sparrisoljemajonnäs med 2 äggulor, 2 tsk fransk senap, 1 msk vitvinsvinäger, 2 dl sparrisolja, grönpeppar, citron, lite socker, vitlök och lite finhackad persilja.