Finhackad bladspenat och fräs mjuk i olivolja. Krydda med salt.
Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och passera potatisen genom potatispress. Tillsätt den frästa bladspenaten, ägg och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta samman till en deg. Mängden mjöl kan variera lite beroende på vilken sorts potatis du använder.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma gnocchi-degen till runda små kulor, ca 1,5 cm i diameter. Det går enklast med rejält mjölade händer. Koka gnocchin i omgångar 1-2 minuter tills de flyter upp till ytan. Häll 2 msk olivolja över den nykokta gnocchin och lägg i en gryta med lock så håller den sig varm utan att klibba ihop.
Skär bacon i breda strimlor och knaperstek det. Låt strimlad salvia fräsa med på slutet. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera den nykokta gnocchin med salviabacon, bladspenat och pecorino. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.