Supersnabba pizzor på pitabröd

koket.se
Supersnabba pizzor på pitabröd
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Supersnabba pizzor på pitabröd

14 ingredienser

30 min

Pizza bianco på pitabröd! Snabba, enkla och somriga pizzor du svänger ihop på nolltid, perfekt vegomiddag för hela familjen! 

Har du svårt att få tag på mangold kan du ersätta den med spenat!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 libabröd, stora pitabröd)

Potatispizza

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 potatisar
  • 1 mozzarellaost
  • 1 färsk lök (knipplök)
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 tsk olivolja
  • 1 citron, zesten

Mangoldspizza

  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g mangold
  • 1 msk olivolja
  • 1 färsk lök (knipplök)
  • parmesanost
  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

Potatispizza

  1. Skiva potatis och lök riktigt tunt. Spara den gröna blasten på löken.
  2. Bred crème fraiche på pitabrödet. Riv mozzarellan i små bitar, lägg hälften på botten av brödet, fördela potatis och löken jämnt, strö över resten av mozzarellan.
  3. Ringla över lite olivolja. Grädda pizzan i ugnen tills de får fin färg, cirka 10-14 min.
  4. Ta ut ur ugnen och toppa med citronzest, chiliflakes och lökblast.

Mangoldpizza

  1. Ta av bladen från stammen på mangolden, hacka dem i mindre bitar och massera dem med 1 msk olivolja i någon minut. Skär stammen fint.
  2. Skiva löken tunt.
  3. Bred crème fraiche på botten och fördela löken och den finhackade mangoldstammen, toppa med de smorda mangoldbladen.
  4. Grädda pizzan i ugnen tills den får fin färg, cirka 8-10 min.
  5. Ta ut ur ugnen och riv över parmesan och hackad gräslök.