Svampgalette

koket.se
Svampgalette
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Svampgalette

7 ingredienser

45 m

Den här svampgaletten med kantareller, ricotta och prästost är en rustik och smakrik paj. Perfekt som förrätt eller huvudrätt och passar lika bra till vardag som fest.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 sats pajdeg
  • 250 g kantareller (gula)
  • 3 msk olivolja
  • 1 förp ricotta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk timjan, plockad
  • 2 dl prästost, riven (eller valfri lagrad ost)

Gör så här

  1. Gör pajdegen och förvara i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Stek kantarellerna med olja i 5 minuter.
  4. Blanda ricotta, riven vitlök, timjan och ost till en kräm.
  5. Kavla ut degen till 30 cm i diameter.
  6. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Bre på ostkrämen men spara 5 cm kant på degen.
  8. Toppa ostkrämen med svamp.
  9. Vik upp pajdegen som en kant.
  10. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.