Svampmacka

Svampmacka
Gustav leonharddt profilbild
Gustav leonharddt profilbild

Svampmacka

9 ingredienser

20 m

En god macka med färskoströra, stekt svamp och örter gör sig fint som lunch eller förrätt i höst.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt bröd
  • 300 g blandad svamp
  • 50 g färskost
  • 40 g parmesanost
  • 1 citron
  • 30 g persilja
  • 30 g schalottenlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa svampen.
  2. Stek renset från svampen tillsammans med lite av den hela svampen hårt i en panna.
  3. Mixa den stekta svampen med färskost och parmesanost.
  4. Smaka upp med salt, peppar och citronskal.
  5. Hacka persilja och schalottenlök.
  6. Stek brödet gyllene.
  7. Stek resterande svamp i smör, addera sedan löken.
  8. Bre färskosten på det stekta brödet, toppa med den steka svampen samt persilja och riven parmesanost.