Det finns mackor och så finns det MACKOR! Den här mackan är riktigt lyxig och fylld med extra allt. Perfekt som matig förrätt eller lunch med en god sallad till.
6 havskräftstjärtar, kokta och skalade (eller räkor)
gräslök (garnering)
Västerbottensost, riven (garnering)
Stuvning
ca 300 g karljohansvamp (antareller eller skogschampinjoner)
1 klyfta vitlök (stor)
1-2 msk smör (att steka i)
1,5 dl grädde
2 msk Västerbottensost, riven
salt
malen svartpeppar
Gör så här
Skiva svampen till stuvningen och stek på hög värme i en torr non-stick panna några minuter.
När den mesta vätskan försvunnit så sänk värmen. Lägg i en stor klick smör och stek fint hackad vitlök gyllene. Rör om försiktigt under tiden samt salta och peppra.
Ta av pannan från värmen och rör i grädde. Låt vila några minuter och smaka av med salt och peppar.
Stek brödet gyllene i smör på båda sidor. Lägg bröden i ugnen på 75 grader för att hålla dem varma fram till servering.
Lägg stuvningen på de smörstekta surdegsbröden och toppa med kräftor och lite hackad gräslök.