Knäck äggen i en skål, salta och peppra, häll i vatten och vispa tills smeten är ganska homogen.
Värm en tjockbottnad stekpanna på medelvärme och när pannan är varm, klicka i 50 g smör, vitlöken och de rensade delade svamparna. Stek det hela ordentligt tills svamparna får en gyllenebrun stekyta. Rör ofta och stanna vid pannan.
När svamparna är klara, häll i den grovhackade persiljan, rör lite och ta bort det hela från pannan och låt stå åt sidan till senare.
Öka värmen till max, klicka i resterande 50 g smör och låt det brynas (dvs doftar nötigt och har slutat skumma). Häll sedan i omelettsmeten. Vänta 20 sekunder och rör lite genom smeten hela vägen ner mot pannan. Sänk till låg värme och strö över dem goda stekta svamparna.
Där är trixet för en perfekt omelett: Man vill inte att ägget ska vara genom stekta och gärna håller sig lite ”slajmig” i mitten… Smaksak! Då för att nå det ska man vika omeletten i 2 innan det hela är genomstekt. Sedan är det bara att servera omeletten med en god grönsallad.