2 dl svartvinbärsmos från saftkok eller kokta svarta vinbär
3 äggulor
1 dl strösocker
100 g smör
maräng
1,5 dl äggvita
1,5 dl strösocker
2 droppar ättiksprit 12 %
Gör så här
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i botten och på kanterna av en medelstor pajform. Låt stå i frysen tills degen stelnat.
Värm ugnen till 180 grader. Grädda pajskalet tills kanterna fått lite färg. Låt svalna.
Pressa svartvinbärsmoset genom en trådsil och spara purén.
Vispa äggulorna med hälften av sockret.
Koka upp svartvinbärspurén med resten av sockret och blanda ner äggsmeten under kraftig vispning. Värm till 85 grader, eller tills blandningen börjar tjockna. Dra av kastrullen, tillsätt smöret och låt smälta under omrörning.
Fyll pajskalet med svartvinbärskrämen. Höj ugnsvärmen till 220 grader.
Vispa äggvita, socker och ättiksprit till en fast smet.
Spritsa eller bred marängen på pajen. Sätt in formen i ugnen och grädda tills marängen fått fin färg.