Svensk pasta carbonara

Från Sverige Svensk pasta carbonara
Foto: Köket.se

Svensk pasta carbonara

8 ingredienser

20 min

Klassisk pasta carbonara - fast på svenska råvaror. Lika gott, men lite bättre.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ostrapporten 2025
Från Sverige Ostrapporten 2025

Ostrapporten 2025

Det här är svenskarnas favoritost!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti (Från Sverige)
  • 4 äggulor (Från Sverige)
  • 200 g bacon (Från Sverige)
  • 2 schalottenlökar (Från Sverige)
  • 100 g prästost (Från Sverige)
  • 65 g babygrönkål (Från Sverige)
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär bacon i små bitar, finhacka schalottenlök och finriv pästosten.
  2. Vispa ihop äggulorna med den rivna osten. Krydda riktigt med svartpeppar.
  3. Koka spaghettin ca 3 minuter kortare än anvisningen på förpackningen.
  4. Stek baconet i en torr stekpanna med höga kanter tills den blivit krispig. Tillsätt löken mot slutet, så den får steka mjuk. Lyft ur lök och bacon och låt fettet vara kvar i pannan.
  5. Häll i ca 3 dl av pastavattnet i pannan och låt koka upp.
  6. Häll av spagettin och lägg i pannan. Lägg även tillbaka bacon och lök.
  7. Låt koka ca 2-3 minuter och rör om hela tiden, tills det blir en krämig sås. Tillsätt grönkålen och rör om.
  8. Dra av pannan från värmen och tillsätt äggsmeten. Rör runt tills det blir krämigt, tillsätt lite vatten om det blir torrt. Smaka av med salt och peppar.

Välj en svensk ost! Endast 4/10 ostar som köps idag är från Sverige.

TIPS!
3 skäl till att välja svensk ost
Svenskmärkning pizza

3 skäl till att välja svensk ost

Visste du att endast 4 av 10 ostar som vi äter i Sverige är producerade i Sverige?

Läs mer

Korv i stora lass - topplistan
svenskmärkning korv i panna

Korv i stora lass - topplistan

Vilken är egentligen favoritkorven? Här delar vi med oss av ett gäng fun facts om just korv!

Läs mer