Svensk smörgåsfrukost

Svensk smörgåsfrukost
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Svensk smörgåsfrukost

12 ingredienser

Klassisk svensk frukost med rågbröd som toppas med olika pålägg.

Ingredienser

Ägg och svenska ansjovis:

  • 4 skivor rågbröd
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 4-8 ansjovisfiléer
  • 2-3 rädisor, skivade

Svensk kaviarpasta:

  • 4 skivor rågbröd
  • 2 msk smör
  • 8 msk kaviar

Leverpâté och syltad gurka:

  • 4 skivor rågbröd
  • 2 msk smör
  • 170-220 g leverpastej
  • 8-12 inlagda gurkor

Gör så här

Ägg och svenska ansjovis

  1. Koka äggen i vatten i 6 minuter. Kyl sedan ned i isvatten.
  2. Bre lite smör på brödet och skala äggen.
  3. Toppa brödet med ägg, anjovis och rädisor.

Svensk kaviar

  1. Bre lite smör på brödet och bred på "kaviar".

Leverpastej och inlagd gurka

  1. Bre lite smör på brödet och topp med leverpastej och gurka.