34 ingredienser
1 h
Smörstekt torskrygg med palsternackspuré, pocherat ägg,dillslungad sparris och musselskum. Nystekt torksrygg med välbekanta och svenska smaker. Det krämiga ägget rinner vackert utöver rätten när man sticker hål på det. /Louise
Om du ska göra hela receptet börja med att tillaga palsternackspurén. Under tiden rimmar du torsken och tillagar musselskummet. Fritera palsternackschipsen och stek torskfiléerna.Slunga sparrissalladen och pochera äggen som det sista du gör.Servera!
Purén kan man variera med ljusa grönsaker eller rotfrukter. Testa till exempel rotselleri, jordärtskocka eller blomkål. För att”piffa till” och få fin färg kan man hacka i lite dill eller gräslök.
Har man tid kan man rimma torsken dagen innan för att förlänga hållbarheten. Blanda 1 liter vatten med 80 gram salt så får du den perfekta sältan och konsistensen. Den kan ligga i vattnet länge utan att bli saltare.
I Louises vinnarmeny ingår även
Lammcarpaccio
Crème brûlée med hallonmousse