Syrlig och het soppa med fläskkarré

Syrlig och het soppa med fläskkarré
Foto: TV4

Syrlig och het soppa med fläskkarré

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

12 ingredienser

45 m

En syrlig och smakrik buljongsoppa med fläskkarré, shiitake och rättika - på sichuanvis!

Ingredienser

portioner
  • 150 g fläskkarré
  • 100 g shiitakesvamp
  • 100 g judasöron
  • 0,25 rättika
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 ark nori

Gör så här

  1. Koka upp vatten och blötlägg svampen.
  2. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor och marinera den i 1 msk mörk soja och 1 msk risvinäger.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt ljus och resterande mörk soja, socker, svartpeppar och salt.
  4. När svampen blivit mjuk så tillsätt den i buljongen. Skiva rättikan i 2 cm tjocka skivor och tillsätt till soppan. Låt sjuda i ca 30 minuter.
  5. Tillsätt fläskkarrén och vinäger, låt koka upp och servera. Topp med fint skuren nori.