Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel

Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Magnus Persson KK
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Magnus Persson KK

Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel

Av: Anna Broms, Magnus Persson

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

1 h

Tartar på dovhjort med svamp och tryffel är en lyxig kombination som kommer göra sig perfekt till helgens middag.

Ingredienser

portioner

Dovhjortstartar

  • 400 g innanlår, putsat (dovhjort)

Inkokt namekosvamp

  • 100 g svamp (namekosvamp)
  • rapsolja
  • 20 g färsk ingefära, skalad
  • 2 klyftor vitlök, fermenterad
  • 1 dl soja (japansk)
  • 0,5 dl risvinäger

Shiitake majonnäs

  • 20 g shiitakesvamp, torkad med blötlagda
  • 2 äggulor
  • 2 msk champagnevinäger
  • 4 dl rapsolja
  • salt

Friterad ostronskivling

  • 100 g ostronskivling
  • olja (till fritering)
  • salt

Servering

  • 50 g champinjoner, tunt skivade
  • 15 g tryffel, riven (Perigord)

Gör så här

Dovhjortstartar

  1. Mal dovhjorten i en kvarn och ställ sedan in i kylen.

Inkokt namekosvamp

  1. Fräs svampen i en kastrull med rapsolja.
  2. Hacka över ingefäran och vitlöken och tillsätt det i kastrullen.
  3. Slå på soja och vinäger och låt koka ihop i 2 minuter. Ställ in i kylen.

Shiitake majonnäs

  1. Krama ur vattnet ifrån svampen och mixa tillsammans med äggulorna och vinägern till en slät kräm.
  2. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle under mixning. Smaka av med salt.

Friterad ostronskivling

  1. Repa ner svampen i tunna strimlor.
  2. Fritera svampen krispig i 180 grader varm olja, låt rinna av på papper och salta.

Servering

  1. Servera tartaren av dovhjort med de olika tillbehören av svamp, champinjoner och tryffel.