Tartar på kalvfilé med kapris, pepparrot och vaktelägg

Tartar på kalvfilé med kapris, pepparrot och vaktelägg
Foto: Charlie Drevstam
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tartar på kalvfilé med kapris, pepparrot och vaktelägg

12 ingredienser

30 m

Till tartaren ska du se till att använda kalvfilé av högsta kvalitet. Fråga i affären vilken du ska ta för att få det allra bästa köttet. /Tina

DRYCKESTIPS
Till tartaren passar det bäst med öl. Välj gärna en lager med lite syrlighet eftersom både kapris och citron är syrliga. Eller kanske en god och syrlig äppelmust om du vill dricka alkoholfritt?

Ingredienser

portioner
  • 300 g kalvfilé, putsad
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk grovkornig dijonsenap
  • 8 vaktelägg
  • 0,25 citron, rivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 knippe blomkrasse, till garnering
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skär köttet i små tärningar.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Lägg lök, kapris och senap i en mortel och mosa ihop det till en massa.
  3. Koka vakteläggen i 2 minuter. Kyl omedelbart ner dem i kallt vatten och skala dem sedan försiktigt. Dela dem vid
  4. servering.
  5. Blanda köttet med kaprismassan och smaksätt med citronskal och saft, olivolja och salt och peppar.
  6. Lägg upp tartaren i coupeglas. Toppa med halva vaktelägg, grovt riven pepparrot och krasse.