Kryddig couscous: Rosta pinjenötterna utan fett i en gjutjärnspanna tills de blir gyllene.
Blanda alla kryddor med sockret i en skål.
Koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt kryddorna och sockret, smör, olivolja, koriander och citron. Koka upp igen.
Häll i couscousgrynen under omrörning och sätt på locket. Dra kastrullen av plattan och låt stå i några minuter så att couscousen sväller.
Skala och halvera physalisfrukterna. Luckra upp couscousgrynen med en gaffel. Lägg upp couscousen på ett fat, arrangera physalifrukterna runt om och garnera med de rostade pinjenötterna, myntablad och citronklyftor.
Granatäppelsallad: Dela granatäpplet. Se till att bara skära i skalet, så att kärnorna inte går sönder. Pilla loss kärnorna och lägg dem i en skål. Undvik det vita inre skalet som ger en besk smak.
Finhacka vitlöksklyftan och blanda med kärnorna. Hacka en knippe slätbladig persilja grovt och rör i med olivoljan. Krydda med salt och färskmalen svartpeppar.
Oliver med rosmarin: Sila bort vattnet från oliverna och lägg upp dem i en skål. Hacka rosmarinen och vitlöken och strö över. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger och rör om.
Fetaost med citron och grön chili: Finhacka den gröna chilin och skär fetaosten i små kuber. Lägg i en skål. Tvätta citronen och torka, riv sedan skalet på ett fint rivjärn. Strö skalet över osten och ringla över olivolja. Tillsätt svartpeppar och rör om.
Häll upp yoghurten i en skål och pressa vitlök över. Strimla myntan och lägg i tillsammans med salt och peppar. Dekorera med några blad mynta.