200 g oxfilé (gärna Waguy om du hittar) skuren i tunna skivor
200 g färsk pilgrimsmussla, skuren i tunna skivor
200 g blandade grönsaker som morot, bok choi, vit rättika, skurna i bitar
Grön örtdip
1 kruka färsk bladpersilja
1 kruka dragon
2 krukor mynta
1 kruka färsk citronmeliss
2 klyftor vitlök
2 msk dijonsenap
1 limefrukt, saft och finrivet skal
0,25 dl vatten
1 dl olivolja
0,5 tsk salt
2-3 droppar grön tabasco
Gör så här
Shabu-Shabu
Koka upp vatten i en kastrull, krossa citrongräset med knivskaftet och lägg i vattnet tillsammans med övriga ingredienser . Låt sjuda 5-10 minuter , sätt åt sidan och låt smakerna dra ut övertäckt med lock i ca 30 minuter.
Hetta upp vid servering i grytan vid bordet och doppa kött och fisk i buljongen tillsammans med grönsaker och servera med grön örtdip, och om man vill den kryddstarka buljongen att dricka till ur en liten kopp.
Grön örtdip
Gör såsen genom att mixa alla ingredienser utom olivoljan med stavmixer till en slät grön sås. Häll i oljan droppvis tills såsen tjocknar och smaka av med salt och tabasco.