Tinas Cordon Bleu på lövbiff

Tinas cordoin bleu på lövbiff
Foto: Tv4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas Cordon Bleu på lövbiff

19 ingredienser

Tinas recept på Cordon Bleu, panerad lövbiff fylld med stark ost och skinka. Servera med ärtor och fluffigt potatismos.

Mise en Place
Flingsalt
Vitpeppar på kvarn
smakskedar i vatten
Stor 24 cm stekpanna
Djupa skålar till mjöl, ägg och ströbröd
2 grytor, en till ärtor och en till potatismos
Elvisp
4 tallrikar+bestick

Körschema
Sätt pannan på spisen, häll i oljan.
Fixa ihop biffarna, lägg allteftersom i stekpannan stek 5-7 minuter på varje sida
Under tiden biffarna steks gör moset
Finhacka löken
Lägg ärterna, löken och smör i en kastrull

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lövbiff av nöt [ca 125-150 g per styck]
  • 8 skivor lagrad ost
  • 4 skivor rökt skinka
  • dijonsenap (ca 1 tsk per biff)
  • flingsalt [1 krm per biff]
  • 3 msk neutral olja, till stekning

Dubbelpanering

  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl ströbröd

potatismos

  • 300 g potatis, skalad, kokas i 1 liter vatten samt 1/2 msk finsalt
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Det gröna

  • 1 förp frysta ärtor [250 g]
  • 1 schalottenlök, finhackade
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 citron, skuren i klyftor

Gör så här

Tinas Cordon Bleu på lövbiff

  1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
  2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
  3. Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.

Potatismos och ärtor

  1. Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig. Blanda i vitlöken och persiljan, smaksätt med salt och peppar.
  2. Värm på ärtorna i lite vatten med en kula smör, salta och peppra. Blanda ner finhackad schalottenlök. Servera.