Ceviche på pilgrimsmussla och grapefrukt

Ceviche på pilgrimsmussla
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Ceviche på pilgrimsmussla och grapefrukt

11 ingredienser

Du hittar alla recept från Nyår med Tina här

Ingredienser

portioner
  • 5 pilgrimsmusslor (frysta)
  • 1 msk kokosmjölk
  • 1 limefrukt, juice
  • 1-2 msk färsk koriander, finhackad
  • 0,5 avokado, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad, utan frön
  • 1 grapefrukt, filead
  • 0,5 dl olivolja
  • 5-6 droppar fisksås
  • 0,5 krm muscovadosocker (mörkt mjukt socker, muscovadosocker el farinsocker)
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Tina musslorna något. Det är lättast att skära dem när det är lite frusna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom pilgrimsmusslorna.
  3. Lägg allt på ett fat.
  4. Skär musslorna och lägg även dem på fatet.
  5. Plasta och ställ kallt ett par timmar före servering.