Tinas tomatsallad med mozzarella

Tinas tomatsallad med mozzarella
Foto: Bibbi Lirenius Ringqvist
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas tomatsallad med mozzarella

9 ingredienser

Lätt och gott som förrätt!

Mise en Place
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Smakskedar i vatten
Kallpressad rapsolja
skål till tomat kram
Lite större uppläggningsfat
4 mindre tallrikar
Knivar och gafflar
Alla ingredienser uppmätta i ev skålar

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 1 ask körsbärstomater
  • 4 ansjovisfiléer (samt 2 msk ansjovis spad)
  • 0,5 citron, rivet skal och saft av
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g minimozzarella (mozzarellakulor)
  • svartpeppar (på kvarn)
  • 20 g färsk dill
  • surdegsbröd (tex grekiskt el lantbröd)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg i en skål. Skiva löken och blanda med tomaterna. Blanda i citronzesten, saften, honungen och oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Krama tomaterna i 30 sek. Skiva upp mozzarellan och häll tomatblandningen över. Stek brödet på ena sidan i en stekpanna med olja tills det är gyllenbrunt.
  4. Skär brödet i kuber, blanda ner. Strö över dillen och servera.