Toast med grillad purjolök och kantareller

koket.se
Toast med grillad purjolök och kantareller
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Toast med grillad purjolök och kantareller

8 ingredienser

30 m

Har du hunnit plocka några kantareller än? I så fall bara måste du lyxa till dagen med den här ljuvliga toasten!

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök, så grov som möjligt, tvättad
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • 1 dl persilja
  • 4 skivor rågbröd (grovt)
  • 200 g kantareller, rensade
  • smör

Gör så här

  1. Skär bort den gröna delen på purjolöken. Grilla den vita delen av purjolöken hel på grillen, eller ugnsbaka den på hög värme tills den blir riktigt mörk, ca 15 minuter. Löken ska ha mjuknat i mitten.
  2. Låt löken svalna och skala bort det svarta yttersta lagret.
  3. Strimla den gröna delen fint och fräs på låg värme, så den gröna färgen bevaras. Smaksätt med salt och vinäger.
  4. Skär den bakade purjolöken i ca 1 cm breda remsor. Krydda med salt, svartpeppar, lite vitvinsvinäger och grovt plockad persilja.
  5. Stek kantarellerna i en stekpanna i lite smör. Salt och peppra.
  6. Stek eller rosta brödet.
  7. Toppa brödet med purjolöken och kantarellerna.