Toast skagen, Kajsa Axbåges recept

Toast skagen, Kajsa Axbåges recept
Foto: TV4
Kajsa Axbåge - KK 2019
Kajsa Axbåge - KK 2019

Toast skagen, Kajsa Axbåges recept

Av: Kajsa Axbåge

Från: Kockarnas kamp

13 ingredienser

20 m

Skagen med Kalix löjrom på smörad toast enligt Kajsa Axbåges recept.

Ingredienser

portioner
  • 250 g räkor med skal
  • 1 kruka dill
  • citronsaft, färskpressad
  • 0,5 tsk färsk pepparrot, riven
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk svensk senap
  • 3 dl neutral olja
  • 4 skivor formfranska
  • smör, att steka i
  • citron, att dekorera med
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  2. Hacka dillen fint, men spara några vippor till garnering.
  3. Vispa ihop äggula, vinäger och senap. Montera ner oljan droppvis, vispa hela tiden. Smaka av majonnäsen med salt och vitpeppar.
  4. Blanda räkorna och majonnäsen (du kanske inte behöver all majonnäs).
  5. Smaksätt med några droppar citron, riven pepparrot och hackad dill.
  6. Stansa ut brödet eller skär i trekanter. Stek brödet i smör på medelhög värme i panna.
  7. Lägg en klick skagenröra på varje brödbit och toppa med löjrom, dill och en lite citron vid sidan om.