Tomatiga bönor med svamp och vitlök på surdegsbröd

koket.se
Tomatiga bönor med svamp och vitlök på surdegsbröd
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tomatiga bönor med svamp och vitlök på surdegsbröd

12 ingredienser

30 min

Matig middagsmacka med stekt surdegsbröd, fräst svamp, små cannelinibönor i en enkel tomatsås och pepprig rucola.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 förp färdigkokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök (att finhacka)
  • 1 burk krossade tomater
  • 250 g svamp (t ex champinjon eller portobello)
  • 65 g rucolasallad
  • crema di balsamico
  • bredbar olivolja
  • 1 klyfta vitlök (att gnida in brödet med)
  • 8 skivor surdegsbröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det hackade mjukt i olja. Salta och peppra.
  2. Häll på krossade tomater. Låt koka och reducera ordentligt tills du har en tjock sås.
  3. Skiva svampen och stek den gyllene i olja. Salta och peppra.
  4. Stek surdegsbrödet gyllene i olja. Gnid in/rubba dem eventuellt med en delad vitlöksklyfta.
  5. Häll av och skölj bönorna. Vänd ned dem i tomatsåsen och låt koka i ca 5 minuter tills du har en tjock röra.
  6. Fördela röran på brödet. Toppa med svamp och rucola. Ringla över balsamico och lite flingsalt. Toppa med resterande brödskiva och dela på mitten.