Tonfisksallad med kapris och fagiolatosås

Zeta Tonfisksallad med kapris och fagiolatosås
Foto: Zeta

Tonfisksallad med kapris och fagiolatosås

10 ingredienser

30 min

Tonfisk i burk med en klassisk italiensk fagiolatosås och kapris. Smart vardagsmat som är enkel, hälsosam, snabb och billig!

Zeta Sardellcrème MSC-märkt
Zeta Sardellcrème MSC-märkt

Zeta Sardellcrème MSC-märkt

Samma goda slutresultat som att använda hela sardellfiléer - men enklare!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp tonfisk i olja
  • 65 g salladsblad
  • 4-6 skivor surdegsbröd

Fagiolatosås

  • 1 förp Zeta Ekologiska Blandade vita bönor
  • 2 äggulor
  • 3 msk Zeta kapris medelstora
  • 1 msk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl Zeta Rapsolja
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri

Gör så här

  1. Skölj de blandade bönorna och låt rinna av i en sil.
  2. Mixa bönor, kapris, sardeller och pressad citron i matberedare till en slät kräm.
  3. Tillsätt äggulorna och addera lite av rapsoljan. Tillsätt efter hand resten av rapsoljan till en jämn sås.
  4. Rör ner 2 msk olivolja som smaksättning. Det är viktigt att inte mixa olivoljan, då förstörs den goda smaken.
  5. Lägg upp tonfisken på en bädd av späda salladsblad. Ringla över fagiolatosås och garnera med lite mer kapris.
  6. Servera tillsammans med ett ljust surdegsbröd.
TIPS!
Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet - bröd

Olivolja - därför är det bästa valet

Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut?

Läs mer

Medelhavsmat och träning – 5 tips!
Zeta medelhavspyramiden

Medelhavsmat och träning – 5 tips!

Med den fina medelhavsmaten kan du optimera ditt träningsresultat och samtidigt äta riktigt gott.

Läs mer