Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

koket.se
Torskrygg med krassesmör och ärtsallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

22 ingredienser

30 m

Elegant torskrätt med fantastiska smaker! Vitlöksstekt torsk som serveras med syrligt krassesmör, potatisstomp och sallad på sockerärtor.

Tips! Det blir mycket krassesmör, får du över går det bra att frysa in och till exempel riva över någon annan rätt.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Syrligt krassesmör

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 msk dijonsenap
  • 50 g babyspenat
  • 2 askar krasse
  • 2 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gafflad potatis

  • 600 g potatis, skalad
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • salt

Sockerärtssallad

  • 400 g sockerärtor
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt

Torsk

  • 600 g torskrygg (i 4 bitar)
  • salt
  • peppar
  • olja
  • smör
  • klyfta vitlök

Gör så här

Krassesmör

  1. Lägg allt i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt. Skeda upp över rätten vid servering.

Potatis

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med smör och gräddfil. Smaka av med salt.

Sallad

  1. Skiva sockerärtorna och och blanda med ärtskott och dill. Smaka av med olivolja och salt innan servering.

Torsk

  1. Salta och peppra torsken. Stek i olja och smör med vitlöken. Stek ca 2-3 minuter på varje sida. Klart.