Gnid in fisken i salt och olja. Lägg över i en form. Plasta formen och sätt in ugnen på 100 grader.
Ta ut fisken när innertemperaturen är 45 grader (rekommendationen är 56 grader). Testa er fram och se vilken stekgrad som passar er.
Vitvinsås
Hacka och fräs löken i 20 g av smöret. Slå på vitt vin och fiskbuljong, låt reducera tills 2 dl återstår. Sila ner i ny kastrull. Koka ihop med grädden.
Mixa såsen skummig med smöret innan servering. Smaka av med salt och eventuellt lite citronjuice.
Smörslungad gurka
Slarvskala gurkan och dela på längden. Gröp ur kärnhuset. Dela sedan gurkan i mindre bitar.
Koka upp vatten och smör. Lägg i gurkan och slunga den snabbt. Smaka av med salt och tillsätt dillen vid serveringen.
Servera torsken tillsammans med den skummade vitvinssåsen, potatis och gurkan. Toppa rätten med forellrom, krasse och dill.