Tortillapizza med champinjoner, Västerbottensost och tryffel

Tortillapizza med champinjoner, Västerbottensost och tryffel
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Tortillapizza med champinjoner, Västerbottensost och tryffel

8 ingredienser

15 m

Vem var geniet som kom på det här med att använda tortillabröd som pizzabotten. Så smidigt och gott! Den här pizzan lagar jag ofta som stående för snacks på fest. Slicea upp och servera till fördrinken. /Jessica

Ingredienser

portioner pizzor
  • 4 stora tortillabröd (eller 8 små ev. glutenfria)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk tryffelolja
  • 6 champinjoner
  • 1 silverlök
  • 2 dl Västerbottensost
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Bred crème fraiche på tortillabröden. Skiva silverlöken tunt. Sprid löken över pizzorna. Skiva champinjonerna och strö på pizzan. Strö över osten.
  3. Grädda i ungefär 8 minuter.
  4. Ringla en halv tesked tryffelolja på varje pizza. Dra några varv svartpeppar på varje pizza Servera!