Toscansk tomatsoppa ”Pappa al pomodoro”

koket.se
Toscansk tomatsoppa ”Pappa al pomodoro”
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Toscansk tomatsoppa ”Pappa al pomodoro”

9 ingredienser

20 m

En god tomatsoppa med bitar av torrt bröd som riktigt får suga upp de härliga smakerna i soppan.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 tomater
  • 0,5 förp krossade tomater
  • 4 skivor torrt vitt bröd
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 knippe basilika
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl hönsbuljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en gryta.
  2. Skala och hacka vitlöken samt basilika.
  3. Stek vitlök och basilika i oljan men var försiktig så att det inte bränns.
  4. Skär tomater i bitar och lägg ner även dem i grytan tillsammans med de krossade tomaterna.
  5. Bryt det torra brödet i småbitar och lägg ibland de stekta grönsakerna.
  6. Häll ned hönsbuljongen och låt soppan puttra i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera som en god förrätt med färsk hackad basilika på toppen.