Asiatisk sojapicklad svamp

Svamptapenade
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Asiatisk sojapicklad svamp

8 ingredienser

Karljohansvamp eller taggsvamp inlagd i soja med ingefära, fänkålsfrö och stjärnanis. Gott att toppa nudlar, macka eller servera som tillbehör till en gryta eller soppa.

Ingredienser

  • 300 g svamp (t ex karljohan eller taggsvamp)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl japansk soja
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 4 stjärnanis
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rensa och skiva svampen.
  2. Koka upp socker, soja, vinäger ingefära och kryddor.
  3. Drag kastrullen från värmen och blanda med svampen.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt, håller upp till 3 veckor i oöppnad förpackning.