Adams förrätt från finalen i Sveriges mästerkock 2018. En lyxig och modern fiskrätt med uerfilé, dillmajonnäs, pepparrotskräm, saltad gurka, grillad gurka, löjrom och rostad kavring.
Skinna eventuellt av fisken. Salta in den, och låt stå i ungefär 20 minuter. Stek sedan på hög värme i smöret tills den når 50 grader i innertemperatur.
Dillmajonnäs
Blanda äggulan med senapen och vinägern. Vispa i oljan lite i taget. Finhacka dillen så fint som möjligt och blanda i den i majonnäsen tillsammans med citronskalet. Smaka av med salt, och låt sedan stå kallt.
Pepparrotskräm
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Saltad gurka
Klyv gurkan på längden och kärna ur den. Packa in med lite havssalt och låt stå i 30 minuter.
Skär sedan i mindre bitar.
Grillad gurka
Klyv gurkan på längden men behåll kärnorna. Grilla gurkan på hög värme i en grillpanna tills den fått kraftig yta. Lägg sedan gurkan i en form och toppa med lite salt och vinägern. Låt stå i cirka 15 minuter och skär sedan i mindre delar.
Rostad kavring
Sätt en ugn på 100 grader. Mixa kavringen i en matberedare. Hetta upp smöret i en panna på medelvärme. Tillsätt kavringen och rosta den tills den är gyllene. Flytta sedan pannan till ugnen och rosta i cirka 20 minuter tills smulorna är knapriga och helt torra. Låt svalna.
Lägg upp allting snyggt på en tallrik och garnera med löjrom och dill.