Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör

Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör

7 ingredienser

15 m

Ugnsbakad purjolök är en otroligt enkel och god grönsaksrätt! Servera som en förrätt eller ett lyxigt tillbehör till fisk eller kött.

Ingredienser

portioner
  • 3 purjolökar
  • 1 litet knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 0,5 citron, skalet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme. När den är varm, lägg in purjolökarna på en plåt högst upp och baka dem tills har fått riktigt mycket färg på alla sidor.
  2. Hacka persiljan och pressa vitlöken i smöret.
  3. Rör ihop smöret med persilja, citronskal, salt och peppar.
  4. Ta ut purjolöken och dela dem på längden.
  5. Klicka ut smöret och servera som förrätt eller tillbehör till stekt fisk!