Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Ugnsbakad torskrygg med rotselleri och höstsvamp
Foto: TV4
Ugnsbakad torskrygg med rotselleri och höstsvamp
63
Spara
Av:
Tom Sjöstedt
Från:
Kökets middag
20
ingredienser
Fest
Fisk
Svamp
Torsk
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Se Tom Sjöstedt laga receptet
Ingredienser
Picklad rotselleri
300 g rotselleri
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 lagerblad
Torsk
600 g torskrygg
salt
olivolja
Rotsellerikräm
400 g rotselleri, skalad
2 dl grädde
2 dl mjölk
100 g smör
salt
Höstsvamp
600 g svamp (valfri som kantareller, svart trumpet, trattkantareller eller dylikt)
100 g smör
salt
svartpeppar
Garnering
körvel
krasse
1 citron, rivet skal
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Picklad rotselleri
Skär rotsellerin i små tärningar. Koka den mjuk i ättika, socker, vatten och lagerblad. Kyl ner direkt. Gör gärna dagen innan.
Ugnsbakad torsk
Dela fisken i 4 bitar. Gnid in med salt och olivolja. Lägg på plåt, plasta och baka på 80 grader till ca 45 grader i mitten. Det tar ca 30-40 minuter.
Rotsellerikräm
Koka sellerin mjuk i gräddmjölken. Sila bort vätskan och mixa slät med smöret. Smaka av med salt.
Höstsvamp
Stek ur alla vätska ur svampen. Gå i med smöret och stek vidare tills svampen är torr och knaprig. Smaka av med salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut