Ugnsgratinerad kyckling med chimichurri och mozzarella

koket.se
Ugnsgratinerad kyckling med chimichurri och mozzarella
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Ugnsgratinerad kyckling med chimichurri och mozzarella

19 ingredienser

40 m

Kyckling, potatis, tomater och mozzarella får gratineras tillsammans på samma plåt. Serveras med en het och god chimichurri!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g liten potatis
  • 600 g urbenat kycklinglår
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g röda romantica tomater
  • 300 g mozzarellaost

Chimichurri

  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 grön paprika, urkärnad
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 2 msk chiliflakes
  • 2 msk flingsalt
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda kyckling och potatis på en plåt med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skiva tomaterna och mozzarellan. När det är 5-7 minuter kvar så tillsätt tomat och mozzarellan på kycklingplåten och sätt på grillelementet.
  4. Pulsa örter, vitlök med paprika och chili snabbt i mixern. Blanda sedan i övriga ingredienser till chimichurrin. Smaka av med med salt och svartpeppar.
  5. Häll på chimichurrin över plåten vid servering.