Som omväxling till toast är det trevligt att servera våffelhjärtan, särskilt på alla hjärtans dag. Passa på att bjuda din älskling på en charmig inledning på middagen.
Våfflor: Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Smält 50 g smör och låt det svalna. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Du behöver inte smörja järnet mellan de övriga våfflorna.
Rensteksröra: Vispa grädden och tillsätt pepparrot. Strimla rensteken fint och rör ner den. Rör ner 40 g ishavsrom och spar resten till garnering.
Skölj salladen och tärna paprikan. Byt våfflorna i hjärtan. Fyll våfflan med pepparrotsgrädden och renstek. Toppa med lite ishavsrom. Garnera med sallatsblad och dill.