Våffelhjärtan med rensteksröra och rom

Våffelhjärtan med rensteksröra och rom
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Våffelhjärtan med rensteksröra och rom

11 ingredienser

Som omväxling till toast är det trevligt att servera våffelhjärtan, särskilt på alla hjärtans dag. Passa på att bjuda din älskling på en charmig inledning på middagen.

Ingredienser

portioner

Våfflor

  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk smör

Fyllning:

  • 150 g rökt renstek
  • 50 g ishavsrom
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven

Till garnering

  • salladsmix
  • dill

Gör så här

  1. Våfflor: Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Smält 50 g smör och låt det svalna. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Du behöver inte smörja järnet mellan de övriga våfflorna.
  2. Rensteksröra: Vispa grädden och tillsätt pepparrot. Strimla rensteken fint och rör ner den. Rör ner 40 g ishavsrom och spar resten till garnering.
  3. Skölj salladen och tärna paprikan. Byt våfflorna i hjärtan. Fyll våfflan med pepparrotsgrädden och renstek. Toppa med lite ishavsrom. Garnera med sallatsblad och dill.