Vietnamesiska fläskspett

NYHET
koket.se
Vietnamesiska fläskspett
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Vietnamesiska fläskspett

9 ingredienser

30 min + tid i kyl

"Att servera fläskkött på grillspett är ju kul, jag berättar hur du gör vietnamesiska fläskspett till grannarnas avund." /Erik Videgård
Servera spetten med tortillabröd och Eriks goda nudelsallad.

Prova även Eriks Bang Bang-sallad till grillkvällen.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläsksida
  • 2 msk vatten, hett
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk rapsolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 msk schalottenlök, grovhackad
  • 2 klyftor vitlök, grovhackade
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skär fläsksidan i 5 cm breda och 5 mm tjocka skivor, det går lättast om du halvfryser fläsket först.
  2. Blanda varmt vatten och socker i en stor skål och lös upp sockret.
  3. Tillsätt fisksås, rapsolja, salladslök, schalottenlök, vitlök och peppar. Blanda väl och tillsätt fläsket. Blanda igen och låt marinera i kylen över natten.
  4. Trä upp fläskbitarna på spett eller lägg bitarna i halster.
  5. Grilla dem sedan i en grillpanna eller direkt över en het utegrill tills de är nästan brända i kanterna.