Vitlöksmarinerad halloumi

Vitlöksmarinerad halloumi
Foto: Zeta

Vitlöksmarinerad halloumi

4 ingredienser

10 min + tid att marinera

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen.

Tips! Du kan även marinera större bitar och grilla som ett vegetariskt alternativ.

Zeta halloumi
zeta_halloumi

Zeta halloumi

Ost av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Handgjord och smaksatt med mynta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g Zeta Halloumi
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 3 msk färsk oregano, plockad och hackad

Gör så här

  1. Bryt halloumi i ostens veck och skär i cm-stora tärningar.
  2. Blanda med vitlök, olivolja och örter.
  3. Låt stå kallt i 30-60 minuter.
  4. Stek eller grilla på ganska hög värme till de är gyllenbruna.
  5. Servera med tandpetare.
TIPS!
Tips från Zeta!
Antipasti med mozzarella, prosciutto och bruschetta

Tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer