Grön tomatmarmelad

6 sätt att ta tillvara på gröna tomater

Svämmar dina tomatplantor också över av gröna tomater som inte hunnit mogna? Gröna tomater går bra att eftermogna inomhus men det går också att laga massa gott med dem på direkten.

1. Grön tomatmarmelad

Tomatmarmelad är riktigt gott! I det här receptet är den gjord på gröna omogna tomater. Bjud tillsammans med smakrika ostar - galet gott!

2. Kall grön tomatsoppa med inlagda grönsaker och jalapeño

En rätt som blivit en stående favorit på menyn hos kocken Stefan Ekengren som driver restaurang Hantverket i Stockholm. Underbart god en varm sommardag!

3. Ceviche med inlagda gröna tomater

Ceviche är en rätt med rötterna från Sydamerika där fisk och skaldjur marineras med citrusfrukter och serveras som en läcker förrätt med tillbehör.

4. Bean taco med grön salsa

Mustig och god chili gjord på svarta bönor. Servera med grön tomatsalsa, tortillabröd och picklad rödlök. Så gott!
Sponsrat innehåll

4. Beefy Brooklyn Dog

Beefy Brooklyn Dog NY
En god korv med picklade gröna tomater och smakrik dressing passar lika bra som snabb vardagsmat som trevlig fredagsmiddag.

6. Stekta gröna tomater med couscous och örtyoghurt

Att panera och steka gröna omogna tomater är vanligt på menyn i amerikanska Södern. Här blir de tillsammans med couscous och örtyoghurt en komplett och välsmakande vegomiddag!