Både barn och vuxna älskar köttbullar i gräddsås med potatis och lingon - och det här receptet från Per Morberg på älgfärsbiffar går inte inte av för hackor!
Tom Sjöstedts goda, saftiga lammfärsbiffar smaksätts med rosmarin och vitlök. Serveras med ugnsrostade rotfrukter och ett riktigt vackert grönt vitlökssmör. En rätt som är enkel att laga till många!
**Toms tips!** Detta blir mycket vitlökssmör, frys in det som blir över och använd till andra rätter. Det är även väldigt gott att riva det frysta smöret.
Råbiff på oxfilé med smakrik tryffelmajonnäs, friterad purjolök och friterade rödbetor. Det här är inte vilken råbiff som helst, utan den godaste råbiffen Leif Mannerström någonsin blivit bjuden på.
Wallenbergare på lax och torsk serverade med klassiska tillbehör som potatismos och gröna ärtor. Använd fisk som är halvfryst när du mixar så håller den ihop bättre.
Tips! Épice riche är en kryddblandning som kocken Tore Wretman skapade. Du gör den lätt genom att blanda 1 del mald kryddpeppar med 1 del mald nejlika, 1 del mald muskotnöt och 2 delar mald vitpeppar.