Asiatiska kåldolmarTouch of taste logo test

8 enkla och goda rätter till matlådan

Känner du dig också trött på trista matlådor? Med en skvätt Bong Touch of Taste fond kan du enkelt lyfta smaken och göra lunchpausen till dagens höjdpunkt! Här bjuder vi på 8 smarriga recept som är både enkla att laga och fulla av mustiga smaker – perfekt för en godare matlåda utan extra krångel.

Touch of Tastes fonder är av hög kvalitet och har tydliga smaker av färska ingredienser som till exempel hummer, kantarell, schalottenlök eller härliga grönsaker. Du kan alltså enkelt ersätta en ingrediens genom att använda en av fonderna. Fonden får helt enkelt vara huvudpersonen i en rätt, och vara med och skapa smakprofilen!
Fonden används inte bara som en ingrediens i en gryta eller sås, utan kan med fördel användas fram mot slutet av matlagningen. När du smakar av med fonden sätter du din prägel på maträtten. Det går självklart alldeles utmärkt att använda mer än en fond i en och samma maträtt!

logo_fran_sverige Vad är det för skillnad på om jag använder fond eller buljongtärningar kanske du undrar nu? Till en fond så rostas och steks alla ingredienser. Rostningen ger fonden mer karraktär än en buljong där man inte tillagat ingredienserna innan kokning. Vill du ersätta en buljongtärning med fond så använder du 1,5 msk fond till 5 dl vätska.

Spana gärna in de här utvalda vardagsrecepten där du tillsätter fond i antingen i början, under eller fram mot slutet av matlagningen för att smaka av.

Perfekt till matlådan

ENKELT
Krämig köttfärsgryta med svamp Touch of Taste NY
Asiatiska kåldolmar
ENKELT
Toscansk kycklinggryta med krispig bacon Bong Touch of Taste
ENKELT
Snabb och smakrik lövbiffsgryta Bong Touch of Taste
POPULÄRT
Thailändsk kycklingcurry touch of taste