Tapasbricka

André Wessman

Tapasbricka

25 ingredienser

Läcker tapasbricka med olika tapas: pilgrimsmusslor, serranolindad melon, korv, manchego, tomattartar, crostini och hemgjord tapenad.

Ingredienser

Tapenade

  • 100 g svarta oliver utan kärnor
  • 6 sardellfiléer
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja

Tomattartar

  • 8 tomater
  • 1 mango
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 salladslökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl olivolja

Vitlökscrostini

  • 1 surdegsbaguette
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 5 kvistar timjan, repad

Melon/Serranoskinka

  • cantaloupemelon
  • serranoskinka
  • svartpeppar
  • olivolja
  • krasse

Övriga tillbehör

  • manchegoost
  • Longanista "Montaraz" (chorizo-salami)

Gör så här

Tapenad

  1. Ta svarta oliver utan kärnor och mixa med sardeller, vitlöksklyftor och olivolja, smaksätt med finhackad rödlök, salt och peppar.#

Tomattartar

  1. Riv tomater på stora sidan på rivjärnet ner i en bunke, skala och riv mango på stora sidan på rivjärnet och blanda med tomaten. Finhacka schalottenlökar, pressa vitlöksklyftor och skär salladslök tunt. Blanda allt i bunken med rödvinsvinäger, honung, salt, svartpeppar och olivolja. Låt stå i 30 minuter för att sedan sila bort all vätska så att det blir en fastare tartar.

Vitlökscrostini

  1. Skär surdegsbaguette i 1/2 cm tunna skivor och lägg på en plåt, mixa sedan vitlöksklyftor med olivolja och blad från timjankvistarna. Pensla sedan på mixen på brödet och baka i ugnen på 165 grader tills att de blir gyllene.

Melon/Serranoskinka

  1. Skär melon i trevliga bitar som är lätt att äta med en tugga och klä in dem med Serranoskinka. Toppa sedan med svartpeppar, olivolja samt klippt smörgåskrasse.

Övriga tillbehör

  1. Skär trevliga munsbitsskivor av manchegon och ganska grova skivor av salamin.